Vi gjuter betonggolv i Stockholm!

Gjuta betonggolv Stockholm

Vi på Betongkompaniet har sedan starten för snart 2 år sedan drivits av en vilja att sticka ut och synas gentemot de större byggbolagen. Vad som skiljer oss från mängden är vår starka hållning gällande kvalitet. För oss är det a och o att de jobb vi tar på oss genomförs korrekt för maximal livslängd och optimal kundnöjdhet. När vi gjuter ett betonggolv i exempelvis Stockholm, gör vi alltid det med ordentlig dokumentation genom eget KMA-system. Alla uppdrag vi tar på oss och genomför är kvalitetssäkrade och vi följer ständigt branschens utveckling för att på så sätt kunna utföra ett så effektivt och kvalitativt arbete som möjligt.

Alla våra medarbetare har lång erfarenhet av branschen och kan betonggjutning. Vi tillgodoser våra kunders krav och önskemål genom stor teknisk kunnighet och hög kompetens inom området.

Stockholm hamnar

Om oss på Betongkompaniet

Betongkompaniet grundades 2015 med ambitionen att kunna erbjuda kvalitetssäkrat arbete inom betongentreprenad. Både åt privatpersoner, men även åt företag och större byggentreprenader. Vi kan betong och samtliga av våra medarbetare har lång erfarenhet av branschen och stor kunskap om sitt hantverk. Vi erbjuder betongarbeten av alla dess slag, allt från armering till formsättning och gjutning av betonggolv.

Fördelar med att gjuta betonggolv i Stockholm

Att välja att gjuta ett betonggolv har sina fördelar. Dels är golvet lättskött, vilket innebär att du slipper oroa dig för eventuellt slitage. Till exempel om det är som så att du går inomhus med skor på, spiller vätska på golvet eller tappar något på det gjutna betonggolvet, så behöver du inte skynda med trasan.

En annan stor fördel med att gjuta betonggolv är priset. Ett betonggolv är billigt i förhållande till andra typer av stengolv samtidigt som det kan slipas upp till en likvärdig ytkvalité som till exempel ett granitgolv. Ett naturellt betonggolv utan finess uppskattas av allt fler, men skulle man å andra sidan vilja blanda ut betongen går det såklart att ordna genom att blanda i någon form av stenkross i betongmassan, också kallat ballast. På så vis får man ett mer mosaik-liknande resultat. Då ett betonggolv är en grus- och sten-baserad produkt är den på så vis även helt naturlig. Detta i sin tur innebär att ett gjutet betonggolv är en riktigt god miljövän.

Gjuta betonggolv – Metoder

Ett betonggolv lämpar sig bäst i hus som är byggda på en betongplatta. Processen med att ta bort den gamla golvbeläggningen och slipar ner den underliggande betongen blir då snabb och enkel. En annan fördelaktig aspekt med betonggolv är att det inte heller spelar någon större roll vilken typ av betong den underliggande betongplattan består utav för att få ett bra resultat.

Självklart är det fullt möjligt att gjuta ett helt nytt betonggolv också, om huset är byggt i trä får man bara vara noggrann med att se till att bjälklaget i huset är tillräckligt stabilt för att klara av att bära ett betonggolv.

Alternativ till helgjutet betonggolv

Önskar man inte få hela golvet gjutet i betong finns där såklart alternativ till detta som erbjuder likvärdiga resultat. Till exempel kan man anlägga ett golv i betongklinker. Detta är en lösning som vuxit allt mer i popularitet under de senaste åren. Kort och gott innebär det att man lägger plattor med en inblandning av polymer (mjukbetong) som känns mjuka att gå på och som upplevs utstråla värme. Ett snyggt och smidigt alternativ till vanlig klinker som även går att få i ett flertal färger.

Armering vid gjutning av betonggolv

Att använda sig av rätt metod och tillvägagångssätt när man armerar inför gjutning är a och o under planeringsfasen av arbetet innan man inleder gjutningsprocessen. Med fel armering kan den gjutna konstruktionen lätt ta skada. Det kan bildas sprickor i betongen och på sikt innebär det att hela byggnationen kan ta skada då exempelvis en betonggrund bär och stöttar upp resterande byggnadskonstruktioner.

Olika metoder för armering:

Är du intresserad av att gjuta betonggolv i Stockholm? Kontakta oss redan idag!

Vi på Betongkompaniet har lång erfarenhet av att formsätta och gjuta betonggolv i Stockholm. Våra medarbetare har lång yrkesvana och goda kunskaper om betongarbete. Kontakta oss idag för att få hjälp att gjuta betonggolv i Stockholm!